Index Vakbarát Hírportál

Verekedett a két csapat, de még a szülők is

2015. február 11., szerda 11:32

Az amerikai Indiana állam középiskolai kosárbajnokságán a Griffith Panthers és Hammond Wildcats játszott egymással, amikor meccs közben egy sportszerűtlen megmozdulás után elszabadult a pokol. 

Az első negyedben az egyik felugró hazai kosarast lökték meg a levegőben, erősen a falnak csapódott, a csapattársak pedig rögtön jöttek, hogy megtorolják a történteket. Elkezdődött a lökdösődés, hamar a kispadok is beszálltak, aztán meg jöttek a szülők, elég nagy tömegverekedés lett a pályán, végül a biztonsági személyzet és az edzők raktak rendet. 

A bajnokságért felelős IHSAA a történtek miatt kivágta a bajnokságból mindkét csapatot, nélkülük rendezik meg a rájátszást. Az elmaradó idegenbeli meccsek miatt pedig 500 dollárt kell fizetniük az összes többi csapatnak, akivel idegenben játszottak volna. A következő idényre mindkét középiskola próbaidőn lesz.

A büntetést kiszabó szervezetet irányító Bobby Cox szerint egyre több ilyen balhé van országszerte a középiskolai bajnokságokban, és attól tart, hogy a tömegverekedéseknek egyszer halálos áldozatuk is lesz. 

Rovatok