Index Vakbarát Hírportál

Stoudimire a Knicksből a Dallasba igazolhat

2015. február 17., kedd 10:00

Amare Stoudemire elhagyja az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő New York Knickst, és valószínűleg a Dallas Mavericksnél folytatja pályafutását.

A 32 éves játékosnak a mostani szezon végéig volt érvényes szerződése a Knicksszel, ám ő kérte a csapat vezetőit, hogy engedjék el. A kiváló center azért akart távozni, mert a gyengélkedő Knicksnél jelenleg a fiatalítást, a csapat újjáépítését célozták meg, ő pedig karrierje vége felé mindenképpen szeretne még a bajnoki címért küzdeni.

Sajtóhírek szerint a hatszoros All Star-válogatott kosaras a Dallas Maverickshez igazol, igaz, a Phoenix Suns és a Los Angeles Clippers is érdeklődik iránta.

Stoudemire 2010-ben öt évre csaknem 100 millió dollárért szerződött a Knickshez, mellyel rögtön első évében a rájátszásba jutott. Az első New York-i idényében 25 pont feletti meccsenkénti átlagot ért el, ám később több súlyos sérülést is szenvedett, kétszer műtötték a térdét, s azóta a korábbiaknál sokkal kevesebb időt tud a pályán tölteni. A mostani sorozatban 34 meccsen 12 pont és 6,8 lepattanó volt az átlaga. (MTI)

Rovatok