Index Vakbarát Hírportál

Bizarrabb alley-oopot kitalálni sem lehetne

2015. április 8., szerda 09:48

A harmadik negyed végén nyolcpontos előnyben találta magát a Miami Heat a Charlotte Hornets elleni meccsen kedd este, és ha már így álltak, Dwyane Wade úgy döntött, hogy minden belefér.

Épp ezért egy jó kétharmadpályás passzal próbálkozott James Ennis felé a gyűrűhöz, de valami egészen pocsékra sikerült a megvalósítás. Egyrészt, Ennisnek teljesen pontatlan volt, másrészt pont telibe találta a palánkot, amiről hatalmas erővel vágódott vissza a labda, Wade szerencséjére az ott érkező Udonis Haslem kezébe.

Az erőcsatár pedig nem is vacakolt, mivel három Hornets-játékos nézte, hogy mi történik, bevágta a kosarat, ami Wade indítása miatt akár a világ legrosszabbul kivitelezett alley-oopja is lehetne.

A vége azért annál szorosabb lett, hogy a Miami ilyeneket vállaljon be, de csak sikerült 105-100-ra megverniük a Charlotte-ot.

A Golden State viszont teljesen kiengedett: miután már biztos a Warriors első helye nyugaton, ezt meg is tehetik, ellenfelük, a New Orleans Hornets viszont még a rájátszásért hajt (pont most előzték meg az Oklahoma Cityt), így nekik volt miért menniük a meccset.

Anthony Davis teljes erővel pörgött, ezért is vette zokon, hogy a Golden State állítólag edzőmeccsnek titulálta a keddi mérkőzést.

Viszont a triplakirály Steph Curry játékát elnézve neki mindegy is, hogy edzőmeccs-e vagy sem, ha épp úgy tartja kedve, bárkiből hülyét tud csinálni. Akár háromszor is.

Azonban az biztos, hogy a Golden State nem törte magát a győzelemért, 103-100-ra ki is kaptak.

    Eredmények:

Atlanta Hawks–Phoenix Suns 96–69

Miami Heat–Charlotte Hornets 105–100

New Orleans Pelicans–Golden State Warriors 103–100

Oklahoma City Thunder–San Antonio Spurs 88–113

Sacramento Kings–Minnesota Timberwolves 116–111

Los Angeles Clippers–Los Angeles Lakers 105–100

Rovatok