Index Vakbarát Hírportál

Lillard szuperszonikus csele mellett lassított felvétel az ellenfél

2015. április 28., kedd 09:30

Damian Lillardnak elég nagy szerepe volt abban, hogy a Portland TrailBlazers szezonja még nem ért véget, a Memphis Grizzlies ugyanis 3-0-ra vezetett kedd hajnali meccsük előtt.

Az utolsó negyedben egy darabig úgy nézett ki, hogy a Memphis kisöpri a rájátszásból a portlandieket, aztán Lillard vezetésével összeszedték magukat, és 99-92-re megnyerték a meccset. Lillard összesen harminckét pontot szerzett, és olyan megmozdulásai is voltak időnként, hogy mellette lassított felvételnek tűntek a memphisi kosarasok.

De rajta kívül is voltak nagy egyéni teljesítmények: LaMarcus Aldridge-nak tizennyolc pontja és tizenkét lepattanója volt, C.J. McCollum tizennyolc pontot adott hozzá.

Az ötödik mérkőzést Memphisben rendezik majd, a párharc győztese a Golden State Warriorsszal játszik a következő fordulóban. Curryék kipihentebbek lesznek, mivel 4-0-ra elintézték a New Orleans Pelicanst, ám ez nem mindig jelent előnyt.   

A Milwaukee Bucks is megúszta a kiesést, megverték a Chicago Bullst, a Brooklyn Nets pedig hosszabbításban verte az Atlanta Hawkst.

A Cleveland Cavaliers még vasárnap este kiharcolta a továbbjutást, de nem lesz egyszerű dolguk a Celtics elleni balhés meccs után. Kevin Love válla kiugrott, és sérüléseket szenvedett, emiatt biztosan nem játszhat a konferencia-elődöntőben, továbbá kétmeccses eltiltást kapott az a J.R. Smith, aki állcsúcson ütötte ellenfelét. 

Eredmények:

Főcsoport-negyeddöntő:

kelet:

Brooklyn Nets-Atlanta Hawks 120-115 - hosszabbítás után

A párharc állása: 2-2

Chicago Bulls-Milwaukee Bucks 88-94

A párharc állása: 3-2 a Chicago javára.

nyugat:

Portland TrailBlazers-Memphis Grizzlies 99-92

A párharc állása: 3-1 a Memphis javára.

Rovatok