Index Vakbarát Hírportál

Utolsó másodperces dráma az NBA-rájátszásban

2015. május 3., vasárnap 11:39

A Los Angeles Clippers és a San Antonio Spurs harcolta a legnagyobbat az NBA-rájátszás első fordulójában, csak a hetedik, Los Angelesben rendezett meccsen dőlt el, ki megy tovább a következő fordulóban.

Ráadásul a meccs legvégéig fej fej mellett haladtak a csapatok, a Spurs ugyan nem sokkal a vége előtt egy triplával elment három pontra, de a másik oldalról is egy hárompontos volt a válasz. Aztán nyolc másodperccel a vége előtt már a Spurs egyenlített büntetőkkel, 109-109 volt az állás. Ezek után jött a mindent eldöntő akció: az utolsó másodpercekben Chris Paul tört be, és szerzett pontokat úgy, hogy mindössze egy másodperc maradt az órán.

A Spursön már csak a csoda segíthetett volna, megpróbálták egy alley-oopra bejátszani a labdát, de nem jött össze, a Clippers megnyerte a meccset 111-109-re, és mennek a következő körbe, ahol a Houston lesz az ellenfél.

Több kiemelkedő teljesítmény volt mindkét oldalon. A győztes pontokat szerző Chris Paul huszonhét ponttal és hat assziszttal zárt, az elképesztően játszó Blake Griffinnek összejött a tripladupla. Paul a győzelem után azt mondta, érzelmekkel teli meccs volt, kár, hogy a csapatok a rájátszás első fordulójában találkoztak, mert óriásit harcoltak.

A másik oldalon az elnyűhetetlen Tim Duncan 27 pontja mellett 11 lepattanót is begyűjtott, és harminckilenc évesen is mindvégig kiemelkedően játszott a Spursre, amelyre az alapszakaszban sokat mondogatták, hogy öregedőben van. 

A rájátszás következő fordulója:

Atlanta-Washington

Chicago-Cleveland

Golden State-Memphis

Clippers-Houston

Rovatok