Index Vakbarát Hírportál

21 pontos összeomlás után jött a dudaszós csoda

2015. május 10., vasárnap 09:29

Nagyon jól ment egy darabig a Washington Wizardsnak az Atlanta Hawks elleni harmadik meccsen, hiszen a negyedik negyed elején 91-70-re is vezettek, de Kyle Korverék annyira összekapták magukat, hogy 6,5 perc múlva már három ponton belül voltak, 15 másodperccel a vége előtt pedig már egyenlő volt 101-101-nél.

Csakhogy jött a veterán, 37 éves Paul Pierce, aki egy dudaszós duplával megnyerte a meccset a Washingtonnak, ami így 2-1-re vezeti a párharcot három meccs után. Az elmúlt 10 évben csak két játékosnak van egynél több dudaszós győztes kosara az NBA-rájászásban: Pierce-nek és LeBron Jamesnek.

Pierce dudaszós kosara

A társak egyből az elterült Pierce-re ugrottak, de közönség reakciója talán még jobb volt, az aréna egy emberként ugrott fel, amikor a palánkról visszapattanó labda a kosárban landolt.

Ahogy az Atlanta, úgy a Golden State Warriors is nehéz helyzetbe került, hiszen három meccs után átvette a vezetést a Memphis Grizzlies, ami 99-89-re nyert. A 89 dobott pont a második legkevesebb idén a Warriorstól, ennél rosszabbul csak december 25-én, a Los Angeles Clippers ellen játszottak, ami akkor 100-86-ra verte őket, de az már három meccs után világos a Grizzlies elleni párharcban, hogy nagyon akadozik a gépezet, hiszen az előző meccsen is csak 90 pontig jutottak.

A Grizzlies és a Wizards győzelmével 1984, vagyis a jelenlegi rájátszás-formátum bevezetése óta először fordul elő, hogy a főcsoport-elődöntőkben mind a négy párharcban a gyengébb kiemelésű csapat vezessen.

Eredmények

Atlanta Hawks-Washington Wizards 101-103
A Wizards vezet 2-1-re, a párharc az egyik fél négy győzelméig tart.

Golden State Warriors-Memphis Grizzlies 89-99
A Grizzlies vezet 2-1-re, a párharc az egyik fél négy győzelméig tart.

Rovatok