Index Vakbarát Hírportál

LeBron megőrült az utolsó 15 másodpercben

2015. május 11., hétfő 09:42

Fantasztikus meccsen egyenlített a Cleveland Cavaliers a Chicago Bulls ellen az NBA-rájátszásban, a hős pedig természetesen LeBron James volt, aki dudaszós kosárral mentette 2-2-re a párharcot.

15 másodperccel a vége előtt még a Cleveland vezetett 84-82-re, de a bírók elvették Jamestől a labdát, amikor megpróbált átgázolni a rá kilépő két Bulls-játékoson. A szabálytalanság után Derrick Rose villámgyorsan ki is egyenlített, így LeBronéknak 8,4 másodperce maradt arra, hogy megússzák a hosszabbítást. Illetve tulajdonképpen csak 0,8 másodperc, mert az első próbálkozásuk nem jött be.

A második viszont nagyon is: James megkapta a bedobást, majd Jimmy Butlertől meglépve bevágta a sarokból, megnyerve a meccset.

LeBron dudaszós triplája

A társak persze egyből a nyakába ugrottak, ami úgy pláne érthető, hogy a mérkőzés után James elárulta, hogy ő hívta be ezt a játékot, felülírva az edző, David Blatt döntését.

Pedig a Bulls, onnan is elsősorban Derrick Rose hatalmasat küzdött. Például ilyen abszurd kosarai is voltak, mint az alábbi, ahol teljesen kifacsart testhelyzetből rakta valahogy a gyűrűbe a labdát.

Derrick Rose abszurd kosara

Mindez kevés volt, Rose hiába dobott 31 pontot, James 25 pontjával, 14 lepattanójával és 8 asszisztjával nem tudott mit kezdeni a Bulls, a vége 86-84 lett a Clevelandnek.

A másik vasárnapi meccsen a Los Angeles Clippers tovább folytatta az erődemonstrációt a Houston Rockets ellen: ezúttal 128-95-re nyertek, és már 3-1-re vezetik a párharcot, de összességében a négy meccsen +68-as a pontarányuk a texasiakkal szemben.

A Houston keménységben próbálta felvenni a harcot a Los Angelesszel, de ez sem jött be, eddig Dwight Howard külön missziónak tekintette, hogy megpróbálja elpusztítani Blake Griffint valahogy.

Dwight Howard kicsit túllőtt a célon

A Clipperst viszont semmi sem zavarta, tényleg rettenetesen jól ment nekik a játék, amit DeAndre Jordan is nagyon élvezett: ő Chris Paul előkészítéséből vágott be egy akkora alley-oopot, hogy csoda, hogy a gyűrű a helyén maradt.

DeAndre Jordan szörnyeteg alley-oopja

    Eredmények, főcsoport-elődöntők, 4. mérkőzések:

    kelet:

Chicago Bulls-Cleveland Cavaliers 84-86

    A párharc állása: 2-2.

    nyugat:

Los Angeles Clippers-Houston Rockets 128-95

    A párharc állása: 3-1 a Los Angeles Clippers javára.

    A párharcok az egyik fél negyedik sikeréig tartanak.

Rovatok