Index Vakbarát Hírportál

A Warriors félelmetes, rommá verte a Houstont

2015. május 24., vasárnap 09:03

Elképesztően simán nyerte a nyugati főcsoportdöntő harmadik mérkőzését a Golden State Warriors a Houston Rockets otthonában, a vége ráadásul úgy lett 115-80, hogy a vendégeknél minden kezdőjátékos közel 15 perc pihenőt kapott a meccsen.

A Warriorsból szokott módon Stephen Curry emelkedett ki: az irányító 40 pontot dobott, volt 7 triplája és hét asszisztja, egyszerűen megállíthatatlan volt. Curry lett a Warriors első játékosa 1976 óta, aki legalább 40 pontig jut egy főcsoportdöntős meccsen, összességében pedig Michael Jordan mellett az egyedüli olyan játékos lett, aki 40 pontot, legalább 5 hárompontost és 55 százalékos dobómutatót hozott mezőnyből főcsoportdöntőben.

A 2014-15-ös szezon MVP-je rekordot is döntött a meccsen: már a második negyedben megdobta az 59. hárompontosát az idei rájátszásban, amivel megelőzte az eddigi csúcstartó Reggie Millert, utóbbinak ráadásul 22 meccs kellett ahhoz, amit Curry 13 alatt megdöntött.

Rossz hír a Hawksnak

A Cavaliers ellen 0-2-es hátrányban levő Atlanta rossz híreket kapott szombaton: Kyle Korver, a csapat egyik legjobbja bokasérülés miatt már nem játszhat a rájátszásban.

Hogy Curry mennyire más tudatállapotban játszik, mint bárki a Rocketsból, azt az alábbi játék tökéletesen érzékelteti: a 191 centis, 86 kilós Warriors-irányító nagyon simán izmozta arrébb a 211 centis, 125 kilós centert, Dwight Howardot egy lepattanóért.

A Houston számára a 0-3-as állás lényegében egyet jelent a bukással, az NBA történetében ugyanis 117. alakalommal vezet egy csapat 3-0-ra, korábban pedig senki nem rontott innen, így a statisztika alapján már csak az a kérdés, hogy a Rockets tud-e egy-két meccset menteni becsületből.

    Eredmény, főcsoportdöntő, 3. mérkőzés, nyugat:

Houston Rockets-Golden State Warriors 80-115

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban a Golden State vezet 3-0-ra.

Rovatok