Index Vakbarát Hírportál

Egy középiskolástól lopta legújabb trükkjét Curry

2015. szeptember 20., vasárnap 09:22

Az NBA-szupersztár Stephen Curry a múlt szezonban elég sokszor elvarázsolt minket, a nyáron az amerikai kosárválogatott edzésén kábította a közönségét, amikor a csapat egyik edzőjét szívatta.

A mozdulatsor nagyjából olyan, mint amikor a fociban valaki bőrt ad egy másik játékosnak. Curry annyival csavarja meg, hogy utána gyorsan összeszedi a labdát, visszalép, majd kosarat szerez. 

Stephen Curry új trükkje

Azóta kiderült, hogy az egészet egy középiskolás kosarastól, Dennis Smith-től nyúlta a Golden State Warriors-sztár, és nem is nagyon csinált ebből titkot. Egy interjúban elmondta, hogy rendszeresen szervez táborokat fiatal kosarasoknak, és ott figyelt fel Smith-re, aki többször is elővette a trükköt, az NBA-snek pedig megtetszett a mozdulatsor. Igaz, a gimis egy zsákolással fejezi be a felvételek szerint.

Dennis Smith mozdulata

Curry válogatott edzésén próbálta ki először, a felvétel pedig eljutott Smith-hez, aki twitteren rá is írt, hogy hé, ez a mozdulat ismerős. Curry válasza ennyi volt: "Így van, mindig lehet tanulni valamit, testvér". 

A középiskolás kosaras akkor lesz igazán menő, ha Curry majd egy NBA-meccsen is előveszi a mozdulatot. 

Rovatok