Index Vakbarát Hírportál

Soha nem látott újítással támadtak Curryék

2015. november 10., kedd 09:44

8-0-ra ugrott a címvédő Golden State mérlege az idei szezon elején, miután hétfő este 109-95-re verték a Detroit Pistonst, a győzelemért cserébe viszont egy soha nem látott újítást is előkaptak Curryék.

A harmadik negyed közepén jött a nagy villanás, Draymond Green ugyanis úgy végzett el egy bedobást, hogy oda sem nézett, ahova passzolt, és eközben ráadásul a bíróval vitatkozott.

A trükk mögötti agytröszt persze Stephen Curry volt, aki csak odadobta a csapattársnak a labdát, akiről visszapattant az, Curry pedig úgy vette, hogy akkor mehet is a támadás. Persze a dolog több sebből is vérzik, már az sem tűnik szabályosnak, ahogy Greenről indul a játék, hiszen szó sincs arról, hogy bedobná a labdát, az viszont biztosan bajos, hogy a labda a vonalon pattant, vagyis nem is hozták játékba azt szabályosan.

A bírókat nem nagyon érdekelte az eset, és nem is ezen múlt, hogy a Warriors története második legjobb szezonkezdetét hozta a 8-0-s starttal.

Jó napja volt a Minnesota Timberwolvesnak is, amiben Andrew Wiggins például ilyen zsákolásokat hozott össze.

Egy ponton 34 ponttal is vezettek, de végül 117-107-re nyertek. Wiggins mellett egyértelműen az újonc Karl-Anthony Towns a Minnesota nagy reménysége, előbbi 20, utóbbi pedig még csak 19 éves, de máris a csapat legjobb dobói, Towns ráadásul hat eddigi NBA-meccsén négy dupladuplát hozott össze, ami kétszer annyi, mint amire bármelyik 20 évnél fiatalabb játékos képes volt az elmúlt 30 évben.

    Eredmények:

Indiana Pacers-Orlando Magic 97-84

Philadelphia 76ers-Chicago Bulls 88-111

Atlanta Hawks-Minnesota Timberwolves 107-117

Denver Nuggets-Portland Trail Blazers 108-104

Sacramento Kings-San Antonio Spurs 88-106

Golden State Warriors-Detroit Pistons 109-95

Los Angeles Clippers-Memphis Grizzlies 94-92

Rovatok