Index Vakbarát Hírportál

Már csak ez hiányzott az NBA-nek: Curry elkezdett zsákolni is

2016. március 30., szerda 09:16

Nyolc meccs van már csak hátra (a Golden State Warriorsnak) az NBA alapszakaszából, és ha már ennyire közel a rájátszás, akkor Stephen Curry elérkezettnek látta az időt arra, hogy plusz egy félnivalója legyen az ellenfeleknek, és dühében zsákolt egyet a Washington Wizards ellen.

Az egészet az váltotta ki, hogy egy labdaszerzés utáni megindulásnál John Wall remekül ért vissza sapkázni Curry ellen, aki ezért a következő adandó alakomnál a biztosra ment, és egészen a gyűrűig húzta a labdát. Persze megtehette volna azt is, hogy megáll valahol 2-3 lépéssel a hárompontos vonal előtt, és onnan szórja be, de abban semmi újdonság nem lett volna tőle, hiszen már így is 356 triplánál jár a szezonban (a Wizards ellen hatot dobott).

Currynek egyébként a meccse előttig összesen 20 sikeres zsákolása volt az eddigi hét NBA-ben töltött szezonjában, tehát tényleg nem túl gyakori, hogy ennyire a gyűrűre menjen, de hát nem is ebben az igazi ász.

A Warriors a 102-94-es győzelem után 67-7-tel áll, a maradék nyolc meccsből még kétszer is kikaphat, és úgy is megdöntenék az 1995-96-os Chicago Bulls 72-10-es alapszakaszi rekordját.

Attól persze nem kell félni, hogy Curry jövőre nevezne a zsákolóversenyre, arra ott lesz az idei döntőben alulmaradó Aaron Gordon, aki a Brooklyn Nets ellen kapta elő újra a belé szorult Air Jordant. Az All-Star-hétvégén Zach LaVine többek között egy olyan zsákolással verte a Magic-játékost, aminél picivel a büntetővonalon belülről rugaszkodott el, úgyhogy Gordon meccshelyzetben másolta le ezt, már a 2017-es zsákolásokra készülve.

Gordon 20 ponttal zárt, de a Magic főleg a remek cseresora miatt verte 139-105-re a Brooklynt.

    Eredmények

Rovatok