Index Vakbarát Hírportál

A Spurs NBA-rekordot állított fel

2016. április 13., szerda 10:53

San Antonio Spurs négy ponttal verte hosszabbításban az Oklahoma City Thundert, ezzel egy vereség mellett a 40. győzelmét szerezte hazai pályán, ami NBA-rekordbeállítás, írja az MTI

Ugyanilyen eredményt ért el a Boston Celtics az 1985/1986-os idényben.

A mérkőzés legjobbja Kawhi Leonard volt, aki 26 pontjából hatot a ráadásban szerzett.

A Miami Heat közel került ahhoz, hogy a rájátszás első körében biztosítsa pályaelőnyét. Keleten négy csapat között kiélezett harc folyik a 3-6. helyekért, ebben a küzdelemben tett komoly lépést a Heat azzal, miután 99-93-ra legyőzte a Detroit Pistonst.

Jelenleg, egy fordulóval az alapszakasz vége előtt, a Miami és az Atlanta Hawks 48 győzelemmel és 33 vereséggel áll a harmadik és negyedik helyen, míg a Boston Celtics és a Charlotte Hornets 47/34-gyel az ötödik és hatodik.

Nyugaton az első négy kiemelési pozíció már eldőlt, ugyanakkor a nyolcadik, utolsó rájátszást érő hely még kiadó: a nyolcadik Houston Rockets és a kilencedik Utah Jazz egyformán 40 győzelemmel és 41 vereséggel áll. Zárómeccsét előbbi a Sacramento Kingsszel, utóbbi pedig a Los Angeles Lakersszel vívja.

A Jazz-Lakers mérkőzésnek ezzel együtt nem a Utah küzdelme adja a különlegességét, hanem Kobe Bryant búcsúja. Az ötszörös NBA-bajnok sztárjátékos 20 éves profi karrierjét zárja le szerdán.

Eredmények:

Rovatok