Index Vakbarát Hírportál

Wade sem hitte el, hogy ott megállhat a labda

2016. május 10., kedd 09:36

Mindkét hétfői meccs hosszabbításban dőlt el az NBA rájátszásában, ráadásul Miamiban és Portlandben is őrület jött a rendes játékidő után.

Miamiban például Dwyane Wade állt nagyon közel ahhoz, hogy egy perccel a vége előtt négyről hat pontra növelje a Heat előnyét a Torontóval szemben. Szépen is tört palánkra kintről, meg is csinálta a dobást, majd a pályán kívülről figyelte, meglesz-e a kosár.

De nem lett meg, a labda ugyanis előbb megpattant a gyűrűn, majd megállt a gyűrűtartó fémlapon. 

 

A Torontóé lett a labda, de a Heat szerencséjére nem ezen a kosáron múlt a meccs, a végére 94-87-re nyertek, amivel 2-2-re egyenlítettek a keleti főcsoport-elődöntőben. A Heat kispadja így reagált az esetre.

 

Portlandben persze ki más indította volna be az őrületet, mint a térdsérüléséből visszatérő Stephen Curry. A Golden State Warriors irányítója, aki hétfőn egymás után másodszor lett a szezon MVP-je, kicsit gyenge start után kezdett bele a játékba, és meg sem állt egészen 40 pontig. Ez persze önmagához képest nem akkora eredmény, de az, hogy csak a hosszabbításban 17 pontot szerzett, már igen, hiszen ezzel egyrészt NBA-rekordot döntött, másrészt teljesen egyedül verte a Trail Blazerst: a hazaiak összesen 14 pontot tudtak összehozni a rendes játékidő után.

Dave Joerger két napig volt csapat nélkül

Szombaton rúgták ki a vezetőedző Joergert a Memphis Grizzlies csapatától, erre már hétfőn meg is egyezett a Sacramento Kingsszel, ahol négyéves, 16 millió dolláros szerződést írt alá.

Eredmények, főcsoport-elődöntők

Kelet

Miami Heat-Toronto Raptors 94-87 - hosszabbítás után

    Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-2

Nyugat

Portland Trail Blazers-Golden State Warriors 125-132 - hosszabbítás után

    Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-1 a Golden State javára.

Rovatok