Index Vakbarát Hírportál

Minden bánat az arcára volt írva az NBA-veteránnak

2016. május 13., péntek 09:15

A San Antonio Spurs megint kikapott az Oklahoma Citytől, így összesítésben 4-2-es vereséggel kiesett az NBA rájátszásából. Meglehet, ez volt az utolsó meccse a Spurs belső hármasának két tagjának, Tim Duncannak és Manu Ginobilinek.

A Spurs már egy félidő alatt elveszthette a reményt, hogy nyerhet és továbbjuthat. Az Oklahoma már az első negyedet is hat ponttal nyerte, de a másodikban még egy lapáttal rátettek. Egy 17-2-es futással 24 pontos előnyt hoztak össze Kevin Duranték. A Spursnek nagyon nem ment, az első félidőben kilenc kísérletből egy triplája sem sikerült.

Az Oklahomából Durant nagyon pörgött, 37 ponttal zárt, de Russel Westbrook is jó formában volt, 28 pontot hozott össze miközben kiosztott 12 gólpasszt is. 

A Spurst az alapszakaszban nyújtott teljesítménye – otthon szinte verhetetlen volt, csak egyszer kapott ki az alapszakaszban – , miatt sokan a döntőbe várták, de a rájátszásra nem tudott felpörögni a texasi csapat.

Bár a 40 éves Tim Duncan 19 pontot hozott, és ezzel legjobbját nyújtotta a párharcban, rajta is érezhető volt a fásultság. A palánk alatt többször is megverték, az utolsó negyed végén kapott is egy csúnya blokkot, majd a meccs végén magába roskadva hagyta el a pályát. Egyelőre nem tudni, hogy folytatja-e, de esélyes, hogy ő és a 38 éves Ginobili sem megy neki még egy szezonnak.

Eredmény, főcsoport-elődöntő:

Nyugat:

Oklahoma City Thunder-San Antonio Spurs 113-99

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4-2 az Oklahoma City javára.

Rovatok