Index Vakbarát Hírportál

Westbrook beragadt a tripla-dupla-gépbe

2016. december 1., csütörtök 09:31

Nem bír leállni Russell Westbrook az Oklahoma City Thunderben, az elmúlt hetekben minden meccsen úgy játszik, mintha nem lenne holnap, és ez persze a statjain is látszik: idén már kilencedszer csinált tripla-duplát, de ennél is durvább, hogy sorban négy meccsen is elérte ezt.

Szerda este a Washington Wizards ellen kapta el a gépszíj, és zárt 35 ponttal, 11 assziszttal és 10 lepattanóval. Ráadásul hosszabbításra is ő mentette a meccset egy hatalmas hárompontossal, ami után a Thunder elég simán, 125-116-ra darálta be a Washingtont.

Westbrooknak egyébként mostanában elég jól megy a Wizards ellen, sorban harmadik meccsén csinált ellenük tripla-duplát, vagyis nem nagyon találják az ellenszerét.

Nagyot ment KAT is

A Minnesota Timberwolves centere, Karl-Anthony Towns hiába adott bele mindent, a 47 pontja is kevés volt, hogy megverjék a New York Knickset. Pedig elég mutatós, amit KAT összehozott: idén a második játékos lett Anthony Davis mellett, aki egy meccsen 40 pont és 15 lepattanó fölé ment. Harmadik legfiatalabbként érte el a 45-15-ös mutatót, de a 40-15-ös párost is negyedik legfiatalabbként (Kevin Durant, Shaquille O'Neal és Anthony Davis mögött) csinálta meg.

Az NBA legkisebbjét semmi sem zavarja

A 175 centijével az NBA jelenlegi legalacsonyabb játékosa, Isaiah Thomas nem nagyon kerül zavarba, ha hozzá képest toronyház méretű játékosok között kell érvényesülnie, sőt. A Detroit Pistons elleni vereség során a Celtics-kosaras egészen elképesztő kosarat hozott össze, amikor majdnem félpályáról nekiindulva tört palánkra. A lendülete kicsit túlvitte a palánkon, de mögüle is behúzta, igaz, ekkorra már lefújták a játékot, így a csodás kosár nem ért.

A Philadelphia 76ers-Sacramento Kings mérkőzés elmaradt, mert a pálya túl nedves volt a játékhoz. A 76ers közös arénát használ az NHL-es Flyersszel, így annak keddi meccse után nem bontották el a jeget, hanem arra tették le a parkettát, ahogy általában szokták. Csakhogy szerdán túl meleg volt mind a csarnokon kívül, mind azon belül, ami a vártnál jobban bepárásította a levegőt, és így a parketta is csúszóssá vált.

Eredmények

Rovatok