Index Vakbarát Hírportál

Az NBA-ben sem sokan tudnak olyat, mint ez a középiskolás

2017. március 6., hétfő 19:45

Michael Porter Jr.-t tartják az egyik legjobb végzős korú, tehát jövőre már egyetemen játszó kosarasnak Amerikában. Hogy mennyire tud, azt jól érzékelteti, hogy miután a nyáron átkerült a washingtoni Nathan Hale iskola csapatába, a tavaly még 3-18-as mérleggel zárt csapatot 29 meccsen át, veretlenül vezette bajnoki címig.

Persze nem teljesen egyedül, Porter, illetve testvére, Jontay mellett még öten érkeztek a Nathan Hale-hez, miután az a korábbi NBA-sztár Brandon Royt nevezte ki vezetőedzőnek. A pályán viszont egyértelműen látszott, hogy Michael Porter Jr. vitte hátán csapatát az egész szezonban.

Az állami döntőben is így volt ez, 27 pontot és 17 lepattanót szerzett, olyan zsákolások mellett, amit az NBA-ben sem sokan engedhetnek meg maguknak.

A kiscsatár Michael Porter jövőre a Washington egyetemen játszik majd, alighanem egy évvel utána pedig már az NBA-ben bizonyíthat.

Porter mellett érdemes egy másik középiskolás kosarasra is odafigyelni: Zion Williams igazi zsákolókirály, ráadásul majd csak 2018-ban kezdi az egyetemi tanulmányait, vagyis még egy évig biztosan gimiseket fog terrorizálni a tudásával.

Rovatok