Index Vakbarát Hírportál

Ilyen tripla-duplája az életben nem volt senkinek

2017. március 23., csütörtök 08:24 | aznap frissítve

Lassan már fel sem kapja a fejét az ember, ha Russell Westbrook tripla-duplát ér el egy meccsen. Az Oklahoma City kosarasának most ez a Philadelphia 76ers ellen sikerült 18 pont, 11 lepattanó és 14 assziszt hozta a szezonbeli harmincötödiket. 

De arra az NBA történetében még egyszer sem akadt példa, hogy mindezt úgy érje el valaki, hogy közben egyetlen dobást sem ront el. Hatból hat mezőnygól és hatból hatból hat büntető, mindkét sorban száz százalékos a mutató. Ez fantasztikus!

"Hihetetlen teljesítmény, hárompontos, kétpontos, vagy büntető. Kivülről, vagy belülről, neki teljesen mindegy - mondta róla csapattársa, a center Enes Kanter - Úgy dobálja a pontokat, ahogy akarja, hihetetlen munkát végez, miközben ez neki csak játék, szórakozás."

Az Oklahoma amúgy szeret a Philadelphiával játszani, hiszen sorozatban 16-odszor verte el a Sixerst. 2009. március 8-a tart ez a sorozat, és amiót a franchise Oklahoma Cityben szerepel, a Philadelphia csak egyetlen egyszer tudott nyerni, még 2008. november 15-én. A két csapat közti szerdai különbséget jól mutatja a lepattanózás: 54-25 a Thunder javára. 

Eredmények

Rovatok