Index Vakbarát Hírportál

Kitört a bunyó az NBA-meccsen, kétméteres játékosok padlózták egymást

2017. május 5., péntek 09:00 | aznap frissítve

Ha van két csapat, amelyik utálja egymást az NBA-ben, akkor az a Washington Wizzards és a Boston Celtics. A két gárda játékosai és edzői már az alapszakaszban is többször egymásnak estek, úgy szóban, mind tettleg, volt hogy a meccs után a rendőröknek kellett szétválasztania a játékosokat, majd a következő találkozóra a washingtoniak talpig feketébe öltözve érkeztek, úgymond "eltemetni" a Celticset. (De tavaly is hasonló volt már a helyzet, amiről az orrát törő, és agyrázkódást szenvedő Bradley Beal tudna mesélni, akit Marcus Smart intézett el)

A Keleti Konferencia elődöntőjében is volt már egy kivert fog (a bostoni Isaiah Thomas bánta, viszont pontrekorddal állt bosszút), ugyanakkor csapattársa véletlenül – bár ki tudja? – sérülést okozott a washingtoni Markieff Morrisnak, amire válaszul utóbbi az elődöntő a második meccsén kidobta az előzőt a pályáról, és ez csak az elmúlt két meccs mérlege. Szóval sejthető, nincs nagy szeretet a pályán a párharcban.

Szinte csoda, hogy a Celtics legpiszkosabbnak tartott játékosa, Kelly Olynyk (213 cm, 108 kg) csak most lépett színre. A kanadai egy határesetnek számító elzárással padlóra küldte Kelly Oubre-t (201 cm, 93 kg), aki az eset után egyből felpattant, és egy látványos bodicsekkel letarolta támadóját. Az esetből aztán lett némi dulakodás, Olynyk egy támadószabálytalansággal jött ki a buliból, Oubre viszont szándékos faulttal, ráadásul még egy utólagos eltiltás is benne van a pakliban.

A meccset a Washington nyerte (eredmény: 116-89), ami létfontosságú volt a számukra, mivel a Boston húzta be az első két meccset, így most 2-1-re vezet a négy nyertes meccsig tartó párharcban.

Rovatok