Index Vakbarát Hírportál

A 3-0-nál is keményebb, amit Curryék edzésen művelnek

2017. június 9., péntek 17:54

A Golden State Warriors 3-0-ra vezet a Cleveland Cavaliers ellen az NBA-nagydöntőben, és már csak egy győzelem kell neki, hogy bajnok legyen, ez szombat hajnalban már meg is lehet. 

A Business Insider viszont egy olyan sztorira hívja fel a figyelmet, ami ettől független, mégis érzékelteti, hogy milyen fordulatszámon pörög idén a GSW. 

A csapat edzőközpontjában Stephen Curry és a döntő eddigi kulcsembere, Kevin Durant ugyanarra a palánkra szokta gyakorolni a dobásokat a segédedző Bruce Fraserrel. 

Egy átlagos edzésnapon Curry nagyjából kétszázötven dobást ereszt el, míg Kevin Durant kétszázat, ezeknek a dobásoknak a harmada jön a hárompontos vonalon túlról. Elég pontosak szoktak lenni edzésen, és ennek meglepő következménye lett: rohamtempóban kezdett el kopni a háló, már alig van egyben az anyaga. 

A csapat egyik kellékese, Eric Housen úgy kalkulál, hogy most már néhány hetente ki kell majd cserélni, pedig a hivatalos NBA-hálókat jóval strapabíróbbra tervezték. Holmes szerint a gyártó Spalding eleve úgy teszteli ezeket, hogy hat-nyolc labdát lőnek rajtuk keresztül különböző szögekből 32 km/h-s sebességgel. A Golden State Warriorsnál a saját gépükkel tízezerszer járatják át a labdákat az NBA-hálókon, mégis jobb állapotban vannak, mint amire Curryék dobálnak az utóbbi időben. 

A Warriors csarnokában sem sokkal jobb a helyzet, mert az NBA szabályzat szerint hétmeccsenként ki kellene cserélni azokat, de náluk minden egyes meccs után cserélni kell. 

Rovatok