Index Vakbarát Hírportál

Sorozatban ötödször kapott ki a kosárválogatott

2017. augusztus 13., vasárnap 17:15

A szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott három vereséggel zárta a kazanyi tornát, miután a vasárnapi zárónapon két ponttal kikapott Németországtól, írta az MTI.  A magyar csapat legeredményesebb játékosa Eilingsfeld János volt 18 ponttal.

A kazanyi tornán a házigazda oroszok három győzelemmel végeztek az első helyen, a németek kétszer, az izlandiak egyszer nyertek. Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány a kazanyi tornán - már az őszi világbajnoki selejtezőkre is gondolva - leginkább a fiatal játékosoknak adott lehetőséget.

pénteken játszották:

szombaton játszották:

A magyar válogatott 1999 után léphet pályára ismét Európa-bajnokságon, mivel a selejtezőben veretlenül megnyerte csoportját. A csapat a címvédő spanyolok mellett a házigazda Romániával, továbbá Csehországgal, Horvátországgal és Montenegróval találkozik Kolozsváron.

A 40. Európa-bajnokság augusztus 31-től szeptember 17-ig tart, a csoportküzdelmeknek Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont, a kieséses szakaszt a török városban rendezik.

A magyar csapat a felkészülés során kétszer is legyőzte Szlovákiát, a múlt hétvégén viszont előbb Szlovéniától, majd Csehországtól kapott ki.

Rovatok