Index Vakbarát Hírportál

Lábtörés bokaficammal: brutális sérüléssel indult az NBA

2017. október 18., szerda 08:29

Több csapat is komoly erősítést végzett a nyáron az NBA-ben, köztük volt az a Boston Celtics is, ami egyértelműen a Cleveland Cavaliers és LeBron James megállítása miatt szerezte meg Kyrie Irvinget és Gordon Haywardot. Rögtön egymás ellen kezdett a keleti főcsoport tavalyi két döntőse, a nyári nagy igazolás Haywardnak viszont nem tartott sokáig a meccs:

alig öt perc telt el a szezonból, amikor brutális sérülést szenvedett, úgy tört el a sípcsontja, hogy közben a bokája is kificamodott.

Hayward egy lepattanóra ment LeBron James és Jae Crowder között, utóbbi kicsit meglökte, ezért érkezett furcsán a földre a lába.

A rettenetes sérülés láthatóan mindkét csapatot megrázta, de a Celticset jobban: a harmadik negyed közepéig teljesen szétestek, volt, hogy a Cleveland 18 ponttal is vezetett, ám innen egy nagy hajrával a negyedik negyedben fordítani tudott a Boston, a végét viszont újra LeBronék bírták jobban, és nyertek 102-99-re.

A meccs legjobbja LeBron James volt 29 ponttal, 16 lepattanóval és 9 assziszttal, a Celticsben a pont a Clevelandtől megszerzett Kyrie Irving 22 ponttal és 10 assziszttal zárt, az újonc Jayson Tatum 10 lepattanót tett hozzá csapata teljesítményéhez.

A nyitónap másik meccsén a címvédő Golden State Warriors máris kikapott, az utolsó másodpercekig nyílt mérkőzésen verte őket a nyáron Chris Paullal megerősített Houston Rockets. A Warriors az utolsó másodpercben a győzelemért dobhatott, de Kevin Durant dobása ezredmásodperccekkel a dudaszó után indult, így hiába ment be, érvénytelen volt az egyébként majdnem győztes kosár.

Eredmények

Boston Celtics-Cleveland Cavaliers 99-102

Houston Rockets-Golden State Warriors 122-121

Rovatok