Index Vakbarát Hírportál

Így lehet elbukni egy meccset 11 másodperc alatt

2017. december 29., péntek 09:02

Egészen reménytelen helyzetből fordította meg a Houston elleni meccsét a Boston az NBA legutóbbi játéknapján. A Rockets már 26 ponttal vezetett, sőt 11,6 másodperccel a vége előtt még mindig a vendégeknél volt a hárompontos előny, de aztán éppen egy Rockets-játékos, James Harden volt az, aki eldöntött a két pont sorsát.

Az első negyed végén 32-12-re, a nagy szünetben 62-38-ra is vezetett a Houston, amely a második félidőben mindössze kilenc mezőnykosárra volt csak képes.

De még így is a kezükben volt a meccs, de az utolsó 11 másodpercben kétszer is támadó faultot fújtak a Houston egyik legjobbjára, James Hardenre. A Boston előbb Jayson Tatum zsákolásával zárkózott, majd 3,9 másodperccel a vége előtt Al Horford megszerezte a győztes kosarat.

Ezzel a vereségével a Houston sorozatban negyedszer kapott ki, míg a Boston magabiztosan vezeti a keleti konferenciát.

Nem ez volt a nap egyetlen nagy fordítása, a Milwaukee mínusz húszról jött vissza a Minnesota ellen. A Portland is több mint tízpontos hátrányt dolgozott le a Philadelphiával szemben. Az Orlando pedig kilenc vereség után végre nyerni tudott, a Detroitot győzte le.

Orlando Magic–Detroit Pistons 102–89

Boston Celtics–Houston Rockets 99 –98

Milwaukee Bucks–Minnesota Timberwolves 102–96

San Antonio Spurs–New York Knicks 119–107

Portland Trail Blazers–Philadelphia 76ers 114–110

Rovatok