Index Vakbarát Hírportál

27 pontos negyed, 50 pont, rég hagyott így játszani valakit a Warriors

2018. január 11., csütörtök 08:47

A szerda esti Los Angeles Clippers-Golden State Warriors mérkőzésen a Warriors-játékos Kevin Durant lett az NBA történetének második legfiatalabbja (LeBron James után), aki elérte a 20 ezer pontot, a meccs mégsem róla, hanem az ellenfél Lou Williamsről szólt.

A 31 éves játékos fantasztikus harmadik negyeddel robbantott, eredetileg 26 pontot dobott, később viszont videózással kiderült, hogy az egyik dobása dupla helyett tripla volt, így végül 27 ponttal zárta a játékrészt, ami a legtöbb idén egy negyedben egy játékostól, egyben csapatrekord is, ennyit senki nem dobott még a Clippers történetében. Williams viszont nem csak egy negyedre tartalékolt, 50 pontot dobott, ami mellé volt 7 asszisztja is.

A legvégén jó 10 méterről vágott be egy triplát, azzal lett meg az 50. pontja, amivel közel két év óta az első játékos lett, aki 50-ig jutott a Warriors ellen.

Idén egyébként szép csendben eléggé jól megy Williamsnek, ez volt a harmadik meccse 40 pont fölött, csak James Harden előzi ebben a kategóriában hattal.

A Clippers 125-106-ra verte a bajnokot, utoljára 2014 karácsonyán tudtak nyerni a Warriors ellen, idegenben pedig 2011 karácsonya óta nem tudták legyőzni az oaklandi csapatot.

Eredmények

Rovatok