Index Vakbarát Hírportál

Gigaüzlet rázta meg az NBA-t

2018. január 30., kedd 16:58

Nagyot szólt az NBA keddi üzlete: a Los Angeles Clippers ugyanis lepasszolta legnagyobb sztárját, Blake Griffint a Detroit Pistonsnak egy nagy volumenű csereüzletben:

Az ilyen szezonközi nagy csereberék általában az újraépítésről is szólnak, ez itt is áll, mivel egyik csapatnak sincs különösebben jó idénye. A Clippers a nyugati főcsoportban 25 győzelemnél és 24 vereségnél jár, míg a Pistonsnak 26 győzelme és 24 veresége van, mindketten a rájátszásért tepernek. 

A 28 éves Griffin a 2009-es draft óta a Clippersben játszott, idén 22,6 pontot, valamint 8,1 lepattanót átlagolt. De miért cserélnek el egy ilyen kaliberű játékost?

A sztárjától megszabadult Clippersnél a művelet után inkább a jövőbe invesztálnak, ugyanis ezerrel dolgoznak azon, hogy Lou Williamsszel és DeAndre Jordannel hosszabbítsanak, valamint a most feltankolt draftjogokból fiatal játékosokat zsebeljenek be majd a drafton. Plusz Griffin gigaszerződése is eléggé limitálta a Clippers mozgásterét, tavaly írt alá öt évre 170 millió dollárért, ráadásul sérülésektől sem volt mentes a Clippers-sztár karrierje. 

A középszerűségben fürdőző Pistons azért így is egy remek játékost szerzett, Griffin a rendszerükbe is passzolhat, és talán vele meg Andre Drummonddal véget vethetnek a két éve tartó playoffínségnek. 

Rovatok