Index Vakbarát Hírportál

Tízévente egyszer nyernek úgy az NBA-ben, ahogy LeBronék

2018. május 2., szerda 11:02

A Cleveland Cavaliers úgy nyert meccset a rájátszásban, ahogy évtizedenként egyszer szokás. LeBron James csapata a rendes játékidőben egyetlen egyszer sem vezetett a Toronto Raptors ellen az NBA főcsoport elődöntőjében, csak a hosszabbításban.

James kedden este elég rosszul dobott, de így is összehozott egy tripla-duplát (26 pont, 13 lepattanó, 11 assziszt). Ő volt az is, aki a negyedik negyed vége előtt 30 másodperccel egyenlített. Igaz, a hosszabbításhoz az is kellett, hogy a Toronto mind a négy utolsó dobását elhibázza. A hosszabbításban aztán a Cleveland került fölénybe, 113-112-re győzött, és ezzel elvette a Raptors pályaelőnyét.

A Golden State Warriors az nyugati főcsoport elődöntőjének első meccsén simán elsöpörte a New Orleans Pelicanst, a második mérkőzésen is fölényben volt, de szenvedősebb lett a győzelme, csak a negyedik negyed végén tudta megtörni ellenfelét. A legnagyobb szenzáció a másfél hónapig sérült Stephen Curry visszatérése volt. A Golden State dobógépe ott folytatta, ahol abbahagyta, 27 percnyi játék alatt 28 pontot szerzett, öt triplát is bevágott. Kevin Durant azonban még nála is ponterősebb volt, 29-cel zárt.


Főcsoport-elődöntők:    
Kelet:
Toronto Raptors-Cleveland Cavaliers 112-113 - hosszabbítás után
    A párharc állása: 1-0 a Cleveland javára.

Nyugat:
Golden State Warriors-New Orleans Pelicans 121-116
    A párharc állása: 2-0 a Golden State javára.

Rovatok