Index Vakbarát Hírportál

Hát te mit csinálsz itt, barátom?

2018. május 9., szerda 09:41

Egy este két Jordan-rekordot is beértek az NBA-rájátszásban, amikor a Houston Rockets és a Golden State Warriors is 4-1-gyel ütötte ki ellenfelét, továbblépve a főcsoportdöntőbe.

Kezdjük a Houston Rocketscal, ami 112-102-re verte a Utah Jazzt, nem kis részben az irányító Chris Paulnak köszönhetően, aki 41 pontot és 10 asszisztot hozott össze, ezzel a második játékos lett az NBA-rájátszásban párharcot lezáró meccsen, aki legalább 40-10-es meccset hozott össze, ráadásul az eladott labdák 1977-78-as rögzítése óta az első, aki eladott labda nélkül, vagis hibátlanul tette meg. A másik játékos Michael Jordan volt.

Chris Paul ezzel élete első NBA-főcsoportdöntőjére készülhet, ami egy kilencszeres All-Star-játékos esetében azért elég ritka, hogy eddig kellett várnia.

A másik meccsen a Golden State Warriors 113-104-gyel ütötte ki az ötödik meccsen a New Orleans Pelicanst, így megnyerték sorban 15. hazai playoffmeccsüket. Erre korábban csak Michael Jordanék idejében, 1990-91-ben volt képes a Chicago Bulls, és a főcsoportdöntőben nyer még egyet a Warriors, övék a csúcs.

Nem kifejezetten Draymond Green kémkedése kellett a sikerhez, de azért a Warriors-játékos mindent bevetett, hogy megtudja a Pelicans titkait.

A Warriors sorban negyedik nyugati főcsoportdöntőjére készülhet, ellenfelük a Rockets lesz.

Eredmények

Rovatok