Index Vakbarát Hírportál

Lebukott a középiskolás kosársztár, kiderült, hogy 25 éves

2018. május 18., péntek 08:03

Rashun Richardson elmúlt éve maga volt az amerikai álom. A Harvey hurrikán áldozataként került a dallasi Hillcrest középiskolába, ahol szinte egyből a kosárcsapat sztárja és állandó pontkirálya lett. Az idény végén a körzeti bajnokság edzői megválasztották az év támadó játékosának és már az egyetemi csapatoknál is kezdtek felfigyelni különleges tehetségére. Közben egy barátnőt is talált magának az osztálytársai között, tényleg minden tökéletesnek látszott.

Aztán kiderült, hogy az igazi neve Sidney Bouvier Gilstrap-Portley, és nem 17 éves, hanem 25.

A csalót volt edzője buktatta le, aki egy tornán felismerte egykori játékosát.  

Gilstrap-Portley a texasi North Mesquite középiskolában érettségizett, az átlagos kosárlabda-pályafutásának csúcsaként 2013 és 2014 között egy évig a Dallas Christian College csapatában játszott, közepes sikerrel. Elvileg ekkor kellett volna véget érnie  Gilstrap-Portley kosaraskarrierjének, ő viszont másként gondolta.

2017 augusztusában érkezett Dallasba, majd jelentkezett a Skyline középsikolába, azt állítva magáról, hogy Rashun Richardsonnak hívják, 17 éves és a Harvey hurrikán miatt kellett elmenekülnie otthonából. Papírjairól azt mondta, hogy elvesztek, és mivel a természeti csapások miatt hajléktalanná váló áldozatokra különleges szabályok vonatkoznak Amerikában, az iskolának sem kellett leellenőriztetnie a személyazonosságát.

Októberben, kifejezetten a kosárlabda miatt jelentkezett át a Hillcrestbe, és a középiskola csapatában kedvére parádézhatott a nála 7-8 évvel fiatalabbaknak rendezett bajnokságban. Év végére már a tehetségeket követő oldalakon is felfigyeltek rá, és lehetséges egyetemi szerződéseket emlegettek vele kapcsolatban.

Végül aztán egy 2018  áprilisi tornán a North Mesquite egyik kosáredzője felismerte benne volt játékosát. Az edző bejelentése nyomán a napokban aztán letartóztatta a rendőrség, többek közt hivatalos adatok meghamisításának vádjával. A hírek szerint azóta óvadékkal szabadlábra került.

Gilstrap-Portley valódi személyazonossága nemcsak a kosárpályán okozott sokkot, de annál az anyukánál is, akinek 14 éves lányával januárban egy ideig járt. A lány az osztálytársa volt, az anya szerint a pár között nem volt szexuális kapcsolat.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Lebukott a középiskolás kosársztár, kiderült, hogy 25 éves

Lejátszott egy szezont, az év játékosának választották.

406 · May 18, 2018 08:03am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

 

Rovatok