Index Vakbarát Hírportál

LeBront egy pillanatra sem cserélték le, újra NBA-döntős a Cavs

2018. május 28., hétfő 08:34

A Cleveland Cavaliers megnyerte a keleti főcsoportdöntő hetedik meccsét a Boston Celtics ellen, 87-79-re, így LeBron Jamesék újra nagydöntőt játszanak az NBA-ben.

A rájátszásban egészen eddig a Boston nagyszerűen használta ki a pályelőnyét, 10-0-s mutatója volt, a szezon legfontosabb meccsét azonban elbukta.

A rajt még jól sikerült, a Boston az első félidőben még tíz pont felett is vezetett, de a meccs mind a 48 percét végigjátszó LeBron Jamesszel ezúttal sem tudtak mit kezdeni. A Cavs vezére 35 ponttal, 15 lepattanóval és kilenc assziszttal zárt. Ezúttal is megállíthatatlan volt, még úgy is szerzett kosarat, hogy egyik ellenfele, Morris a vállába kapaszkodott felugrás közben.

Mellette Jeff Green volt a kulcsember 19 pontjával. A Bostonból a 24 pontos Jaysusm Tatum és a 17 pontos Al Horford próbálta meg tartani a lépést Jamesszel, aki 2011 óta mind a nyolc NBA-döntőben ott van.

A párharc legkevesebb pontját hozzó meccsen az utolsó negyedben is vezetett még a Boston egy ponttal, de ezután sorra jöttek a dobóhibák, a mezőnyből tíz kísérlet is kimaradt, ezt pedig kihasználta a Cleveland.

Az, hogy ki lesz a Cleveland ellenfele a döntőben, kedd hajnalban derül ki, a Houston Rockets–Golden State Warriors-párharc 3-3-ra áll.

Rovatok