Index Vakbarát Hírportál

Nekiment a huhogó szombathelyi nézőknek a kosaras

2018. június 1., péntek 10:21 | aznap frissítve

Dulakodásig fajult a rasszista szombathelyi vendégszurkolók és a fehérvári kosárlabdázók konfliktusa a bajnokság csütörtöki elődöntőjében.

A magyar kosárlabda-bajnokság rájátszásában a második mérkőzést rendezték csütörtök este  az Alba Fehérvár és a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely között. A feszült és szoros csatát hozó mérkőzést a hazai pályán játszó fehérváriak nyerték 94-90-re, így a három nyert meccsig tartó párharc állása 1-1-re módosult.

A mérkőzés negyedik negyedében (a 33. percben) rendkívüli esemény miatt kellett félbe szakítani a játékot, az ügy következményei az elődöntő végső kimenetelére is komoly hatással lehetnek. 

A botrány közvetlen kiváltó oka az volt, hogy a Fehérvár kosara után a szombathelyi vendégszurkolók heves huhogásba kezdtek. Ezt a hazai csapat két játékosa, Chris Horton és Sir'Dominic Pointer annyira rosszul tolerálta, hogy megpróbált nekimenni a rasszista nézőknek. Míg Horton fennakadt a biztonsági embereken, Pointernek egy rövid lökdösődés erejéig sikerült elégtételt vennie, bár ebből túl sok minden nem látszik, mert takarásban történt a dolog. (A behallatszódó nyelvhasználat enyhén korhatáros.)

A két játékost nem menti fel – különösen a később a zsűriasztallal és a játékvezetőkkel is összebalhézó Pointert –, de azt azért fontos tudni, hogy a szombathelyi szektorból jövő rasszista szurkolás végig komoly probléma volt a meccsen. Nem sokkal a balhé előtt a hangosbemondón keresztül is próbálták a huhogás befejezésére kérni a vendégnézőket, kevés eredménnyel.

A játékvezetők hosszas tanácskozás és némi videózás után végül Pointert állították ki, így az Alba egyik legjobbjának biztosan ki kell hagynia a párharc harmadik, vasárnapi mérkőzését.

(via Nyugat.hu)

Rovatok