Index Vakbarát Hírportál

Pusztító erődemonstrációval nyitotta az NBA-szezont a Celtics

2018. október 17., szerda 08:49

Két elég nagy rangadóval indult a 2018-19-es NBA-szezon, a Boston Celtics a keleti rivális Philadelphia 76erst fogadta, a bajnok Golden State Warriorsnál pedig az Oklahoma City Thunder játszott.

Előbbi papíron a LeBron James clevelandi távozásával a két legerősebb keleti csapat lett, és a szakértők többsége azt várja, hogy köztük dől majd el a keleti első hely, ennek viszont az idénynyitón nem sok nyoma volt: a Celtics 105-87-re döngölte a földbe a 76erst.

A Bostonban visszatért a tavalyi szezonban csak hat percet játszó akkori sztárigazolás, Gordon Hayward, aki 10 ponttal kezdett a brutális lábtörése után. Nme is ő, hanem a 23 pontos másodéves Jayson Tatum volt a vezér, aki 23 pontig és 9 lepattanóig jutott, de a padról Terry Rozier (11 pont, 8 lepattanó) és Marcus Morris (16 pont és 10 lepattanó) is jól szállt be.

A statokat nézve a Phillyben jól ment Ben Simmonsnak és Joel Embiidnek is, a hatalmas centernek viszont voltak azért meleg pillanatai a pályán, Rozier például a lelket is kiblokkolta belőle,

Jaylen Brown pedig megsemmisítő erejű kosarat vágott be mellőle.

Csak a jegyzőkönyv kedvéért: Embiid 213 centi magas, Brownra 12, Rozierre 28 centimétert ver.

A másik keddi meccsen a címvédő Golden State Warriors szoros meccsen verte az egyik kihívóját, az Oklahoma City Thundert, 108-100 lett a vége, a Warriorsban Stephen Curry 32, Kevin Durant pedig 27 pontot dobott, vagyis ott folytatták, ahol abbahagyták.

A meccs előtt a Warriors bemutatta a 2017-18-as szezon bajnoki címéért járó gyűrűt, ami történelmire sikeredett, ez ugyanis az első bajnoki gyűrűszett, aminek cserélhető a teteje, és megfordítható, ha akarják, fehér, ha akarják, kék drágakövekkel van kirakva.

Hallgassa meg szezonindító podcastünket!

Két meccs ment le a szezonból, mondhatni semmiről sem maradt még le. Ha érdekli, mi mit tippelünk a 2018-19-es NBA-idényre, hallgassa meg a szezonindító NBA-podcastet az előttünk álló év 10 talán legfontosabb kérdésével!

Eredmények

Rovatok