Index Vakbarát Hírportál

LeBron James emlékezetessé tette első lakerses meccsét

2018. október 19., péntek 09:25 | aznap frissítve

Három meccsel folytatódott csütörtökön az NBA idei alapszakasza, az este legfontosabb meccse pedig kétségtelenül a Lakers és a Trail Blazers összecsapása volt: az idei szezonban először lépett pályára új csapata színeiben LeBron James. A szupersztár le is tette a névjegyét, de a hazaiak Damian Lillard vezérletével végül simán verték a los angelesi együttest.

LeBron első pontjaira durván két és fél percet kellett várni, de sikerült emlékezetessé tennie a dolgot. Jake Layman rossz bedobását fülelte le, így teljesen üresen indulhatott a portlandi palánk felé, és egy pusztító erejű zsákolással jelezte: megérkezett a Lakershez.

Az első negyedben aztán tíz ponttal is elhúztak a vendégek, de a Trail Blazers már a játékrész végén fordítani tudott, innentől pedig nagyjából végig kézben tartották a meccset. A Lakers a harmadik negyedben még fel tudott zárkózni, kétszer a vezetést is átvették, de az utolsó játékrészben már végig a hazaiak akarata érvényesült, így végül simán nyerték meg a találkozót.

Az este két másik meccsén a 76ers a papírformának megfelelően simán átlépett a Chicago Bullson a tripla duplát szállító Simmons és a 30 pontot termelő Embiid vezérletével, a Miami Heat pedig Kelly Olynyk utolsó pillanatban szerzett kosarával verte meg a Washington Wizards csapatát.

A philadelphiai szurkolók egyébként nemcsak a győzelemnek örülhettek, hanem annak is, hogy a tavalyi 1/1-es Markelle Fultz egész hatékonyan játszott, és karrierje első tripláját is bedobta.

Eredmények

Rovatok