Index Vakbarát Hírportál

Thompson úgy megszórta a Chicagót, hogy még Curry is csak nézett

2018. október 30., kedd 08:44

Gyakorlatilag esélye sem volt a Chicagónak a Golden State elleni, kedd hajnali NBA-meccsen. Az utóbbi négy szezonból hármat megnyerő Warriors az első negyed végén már 44, a nagyszünetre pedig 92 pontig jutott, miközben a Bulls még csak 50-.nél járt. Ezúttal nem a 23 pontig jutó Stephen Curry vitte a hátán a csapatot, hanem Klay Thompson.

A 201 centis dobóhátvéd 52 pontig jutott, 24 tripla kísérletéből pedig 14 bement és még öt lepattanó is belefért az erejébe, és abba a 26 percbe, amit a pályán töltött. Ezzel a tizennégy triplával éppen csapattársa, Curry hárompontos rekordját döntötte meg. 

Teljesítményét emeli az a tény is, hogy az idei hét meccsből 36 triplakísérlete volt, amelyből mindössze öt ment csak be. Curry két évvel ezelőtt, a New Orleans elleni meccsen dobott 13 triplát.

A Golden State az első félidőben elért 92 pontjával amúgy az NBA történetek második, két negyed alatt legtöbb pontot dobó csapata lett. Itt még él az 1990-es rekord, amikor a Phoenix a Denver ellen a szünetben már 107 pontnál járt. Az alábbi grafikán látszik, hogy Thompson hogyan szórta meg a Chicagót.

A Milwaukee Bucks maradt a liga egyetlen százszázalékos csapata, miután hazai pályán legyőzte a mindeddig ugyancsak veretlen Toronto Raptorst.

Eredmények

Rovatok