Index Vakbarát Hírportál

LeBron James 51 ponttal emelte a tétet

2018. november 19., hétfő 11:25

LeBron James belendült, 44 pontos meccse után négy nappal új szezoncsúcsot ért el, egykori klubjának, a Miami Heatnek 51 pontot dobott a Los Angeles Lakers kosárlabdázója. A Lakers 113-97-re nyert.

James elég erősen kezdett, első kilenc kísérletéből nyolc bement, már az első negyed végén 19 ponttal állt, a Lakers pedig 21 pontos előnnyel. A Heatnek esélye sem volt fordítani, a hajrában már csak az volt a tét, hogy James ötven pont fölé tud-e kerülni. Ez 16 másodperccel a lefújás előtt sikerült is neki egy hárompontossal. Karrierje során tizenharmadszor érte el az ötven pontot.

A Golden State Warriors nincs jó szériában, egymás után háromszor veszített. Vasárnap este a San Antonio Spurs verte 104-92-re a címvédőt. A Golden State-nél több kulcsjátékos sérült, Stephen Curry, Draymond Green és DeMarcus Cousins sem tudott játszani, és ez érződik is csapaton.

A Golden State-ben Kevin Durant (26 pont) és Klay Thompson (25 pont) termelte a pontokat, de mellettük csak Quinn Cookot lehet kiemelni, míg a Spursben jobban eloszlottak a pontok, öt játékos is legalább tíz pontot szerzett, Demar DeRozan (20 pont, 6 lepattanó, 9 assziszt) és LaMarcus Aldridge (24 pont, 18 lepattanó, 3 assziszt) voltak a legeredményesebbek. A Spurs már az első negyedben ellépett hat ponttal, és aztán a hátralévő mindhárom negyedet is pár pontos győzelemmel hozta le.

A szezon egyik legjobb játékosa Damian Lillard, a Portland Trail Blazers játékosa a Washington ellen játszva 40 pontot, 6 lepattanót és a 5 asszisztot hozott össze. Ez is kellett csapata tízpontos győzelméhez. Lillard a szezon egyetlen olyan játékosa, akinek három legalább 40 pontos meccse van.

Eredmények:    

Rovatok