Index Vakbarát Hírportál

A 216 centis Shaqet átugorva jött az NBA legkáprázatosabb zsákolása

2019. február 17., vasárnap 09:13

Minden idők egyik legkáprázatosabb zsákolásával nyerte a 2019-es NBA All-Star-gála zsákolóversenyét az Oklahoma City Thunder kosarasa, Hamidou Diallo, aki két, egyenként is lenyűgöző zsákolást egyesített a döntő kosár előtt. Összegyúrta ugyanis a másik emberen átugorva zsákolást Vince Carter 2000-es, könyökkel a gyűrűbe akaszkodós zsákolásával.

Diallo ráadásul nem akárkit használt segédnek a zsákolásnál, hanem a 216 centis korábbi centert, Shaquille O’Nealt. Jó, azért tegyük hozzá, Shaq segített egy kicsit azzal, hogy lehúzta a fejét, de hát Diallo ugrása így is hihetetlen. Nem csoda, hogy a dobás előtt Superman-jelmezt villantott a meze alól.

Diallo a hornetes Miles Bridgest, a Hawks-játékos John Collinst és a Knicksbe februárban elcserélt Dennis Smith Jr.-t győzte le. Az összes forduló összes zsákolása bő négy percben itt látható:

Sorban egyébként második évben a 42 évesen még mindig aktív Vince Carter zsákolását másolva nyertek, tavaly Donovan Mitchell kapta elő Carter szintén 2000-ben bemutatott mozdulatát, még ha tiszteletadásban Larry Nance Jr. be is előzte azzal, hogy saját apját másolta.

Curry hazai pályán kapott ki

Mármint nem szó szerint, hiszen az idei All-Star hétvégének Charlotte adott otthont, viszont kikapott a tripladobóversenyben, amit tíz indulóból a Brooklyn Nets kettes-hármas poszton bevethető játékosa, Joe Harris nyert meg, aki idén 47,1 százalékkal szórja a hárompontosokat, ami jobb is Curry 44,4 százalékánál az alapszakaszt nézve.

Az ügyességi versenyben indulók között ott volt a Dallas szuperújonca, Luka Doncic, a Nuggets 213 centis centere, Nikola Jokic. Jól helyt is álltak, de a Boston Celtics másodéves játékosa, Jayson Tatum még egy korai hibával is legyőzhetetlen volt – végig bizonytalanul mentek neki az első passzok, a triplavonalról viszont mindenkinél határozottabb volt, és simán behozta a lemaradását Mike Conley-val, majd Nikola Jokiccsal és Trae Younggal szemben, utóbbit

egy félpályás triplával verte a döntőben.

Rovatok