Index Vakbarát Hírportál

Brutális formában tért vissza a kosaras, aki miatt 1 milliárdot vesztett a Nike

2019. március 15., péntek 09:55

Visszatért a pályára Zion Williamson, a Duke Blue Devils egyetemi kosárcsapat egyik legnagyobb tehetsége, aki február 20-án bizarr sérülést szenvedett: a mérkőzés első percében szétszakadt a cipője, majd ettől elcsúszva megrándult a térde.

A kivételes fizikai adottságokkal rendelkező Williams sérülése több fronton is komoly hullámokat keltett, egyrészt az épp általa viselt cipőgyártó Nike részvényei több mint 1 milliárd dollárt estek a nagy médiafigyelmet kapó esemény miatt, másrészt a sérülés miatt rengetegen mondták Williamsonnak, hogy hagyja ki az év további részét, ne kockáztasson újabb sérülést, és menjen az NBA-be.

Williamson viszont a csütörtök esti, Syracuse elleni meccs előtt közölte, hogy köszöni a sok jó tanácsot, de ő játszani akar, és játszani is fog. A Duke sztárjának visszatérése persze nem volt véletlenül időzítve, az ACC főcsoportban ezzel a mérkőzéssel kezdte meg a rájátszást a Duke, Williamson pedig nagyon odatette magát:

13 mezőnyből eleresztett dobásából egyet sem hibázott el, amivel iskolai és főcsoport-rájátszásrekordot döntött hibátlan dobások számában.

A 84-72-re megnyert meccsen 36 percet játszva 29 ponttal, 14 lepattanóval és 5 labdaszerzéssel zárt, csapata legjobbja volt.

via Deadspin

Rovatok