Index Vakbarát Hírportál

Dudaszós, kosáron pattogó labda döntötte el a hetedik meccset

2019. május 13., hétfő 08:56 | aznap frissítve

A Portland Trail Blazers és a Toronto Raptors csapataival egészült ki vasárnap az NBA főcsoportdöntőinek mezőnye. Mindkét csapat a hetedik meccsen harcolta ki a továbbjutást. A Portland 100-96-ra győzött a Denver Nuggets otthonában, míg a Toronto Raptors hazai pályán nyert 92-90-re a Philadelphia 76-ers ellen.

Torontóban nem mindennapi végjáték döntötte el a továbbjutást. A Philadelphia 10 másodperccel a vége előtt még egy ponttal vezetett. Ekkor Kwahi Leonard bedobott két szabaddobást, így fordított a Toronto, de 4,2 másodperccel a vége előtt ismét egyenlőt mutatott az eredményjelző.

Ekkor Leonard kapta megint a labdát, a végtelenségig kivárt, majd a dudaszó előtti pillanatban, a sarokból elengedett egy duplát. A labda megpattant a gyűrűn, majd még egyszer, és még egyszer. Döbbenten nnézte mindenki, ahogy végül a kosárba hullott. Ezzel a hihetetlen két ponttal a Toronto nyert, és jutott tovább. A meccs hőse, Leonard 41 pontig jutott.

A másik meccsen a győztes Portland legjobbja C.J. McCollum volt 37 ponttal, Damien Lillard 10 lepattanót szedett össze.

A Portland a címvédő Golden State Warriors ellen játszik a nyugati döntőben, míg keleten az alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks lesz a Toronto ellenfele.

Eredmények, főcsoport elődöntők:

Keleti főcsoport:

A párharcot a Toronto nyerte 4-3-ra.

Nyugati főcsoport:

A párharcot a Portland nyerte 4-3-ra.

Rovatok