Index Vakbarát Hírportál

Történelmi összeomlás az NBA-ben, a Raptors mehet a döntőbe

2019. május 26., vasárnap 07:42

A szezon során először kapott ki előbb sorban három, majd sorban négy meccsen a Milwaukee Bucks, ami a lehető legrosszabbkor, a keleti főcsoportdöntőben tette ezt, így a sorozatban és az ötödik, illetve a hatodik meccsen is hatalmas feltámadást produkáló, végül 100-94-re nyerő Toronto Raptors lesz a Golden State Warriors ellenfele a döntőben.

A Raptors az ötödik meccsen 14 pontos hátrányból állt fel, majd most, a helyi idő szerint szombat este rendezett hatodik meccsen, amit Torontóban rendeztek, 15 pontos hátrányból fordítottak, köszönhetően egy 26-3-as sorozatnak, ennek is köszönhetően 4-2-re nyerték a párharcot.

A Toronto a franchise történtében először jutott a nagydöntőbe, és ezt nagyban annak köszönhették, hogy vállalták a kockázatot Kawhi Leonard megszerzésével. Leonard korábban saját kérésre távozott a San Antonio Spurstől, de esze ágában sem lett volna saját akaratából Torontóba menni, ami úgy fizetett magas árat a sztárért, hogy semmi garancia nem volt rá – sőt, még most sincs –, hogy Leonard hosszabbítani fog náluk.

Azzal persze erősen nőtt a Toronto esélye Leonard megtartására, hogy most a döntőig meneteltek. Leonard a főcsoportdöntő hatodik meccsén 27 pontig, 17 lepattanóig és 7 asszisztig jutja csapata legjobbja volt.

A Golden State Warriors és a Toronto Raptors közötti döntő május 30-án indul majd, a Warriors sorban harmadszor, öt év alatt negyedszer lehet bajnok.

Rovatok