Index Vakbarát Hírportál

Robbant az első nyári bomba az NBA-ben, Anthony Davis a Lakersbe igazolt

2019. június 16., vasárnap 08:01

A várakozásoknak megfelelően erősen indult a nyári szabadügynökpiac az NBA-ben: alig pár nappal a döntő után a Los Angeles Lakers óriási áldozat árán ugyan, de megszerezte a New Orleans Pelicanstől a liga egyik legjobb játékosát, Anthony Davist.

A Lakers azóta érdeklődött komolyan Davis iránt, hogy a kosaras januárban bejelentette, nem hosszabbít csapatával, sőt, szeretne lelépni New Orleansből. A Los Angeles-i csapat komoly erőforrásokat mozgósított a projekt érdekében, gyakorlatilag a csapat magját képező fiatalok mindegyikét odaadták volna a magasemberért, de a megegyezés végül a téli átigazolási időszakban nem jött össze.

Az ügy egyébként elég nagy port kavart a ligában, mert a Lakers nem is titkolta a szándékait, ez pedig elég demoralizáló volt a fiatal játékosaik számára. A csapat ugyanakkor láthatóan tényleg nagyon eltökélt volt, most pedig végre sikerült nyélbe ütniük a csereügyletet, amiben

Ez azt jelenti, hogy a Lakers végül nem adta fel Kyle Kuzmát, vagyis LeBron és Davis mellett rá is építkezhetnek majd. A pletykák szerint elég valószínű, hogy új irányítójuk is lesz majd a jelenleg a Charlotte Hornetsnél játszó Kemba Walker személyében, a cserepadjuk viszont valószínűleg nem lesz túl acélos a következő szezonban.

A Pelicans egyértelműen csak nyert ezen a cserén: Davis rég egyértelművé tette már, hogy menni akar, az érte kapott csomag pedig remek alap lehet az újjáépüléshez. Az idei játékosbörzén egyébként minden bizonnyal az emberi tank Zion Williamsont húzza majd ki az első helyen a New Orleans-i csapat, ha pedig jól bánnak a fiatal tehetségeikkel, akkor pár éven belül csatlakozhatnak a liga elitjéhez.

LeBron James érkezése ha nem is okozott csalódást, azért elmaradt a várakozásoktól Los Angelesben: a csapat 37-45-ös mérleggel zárva nagyon messze volt a rájátszásba jutástól, James sem nagyon jött ki a szinte csak fiatalokból és már levezető játékosokból álló csapattársaival. A gyenge eredmény miatt távozott is az elnök Magic Johnson a csapattól, aki korábban azt ígérte, hogy sztárokkal tölti fel a keretet, de LeBron mellé mást nem tudott megszerezni. Távozása után nem sokkal ez sikerült is.

Rovatok