Index Vakbarát Hírportál

A 208 centis magyar centertől tartanak a britek

2019. július 4., csütörtök 09:02

"A magyaroknak van egy olyan játékosuk, amilyen nincs a többieknek, rá nyilván fel kell készülnünk. Határ Bernadettről van szó. Ellenfelünknek rajta kívül is van még sok jó játékosa, és úgy látom, hogy a magyarok minden poszton erősek"

- idézte a brit női kosaras válogatott kapitányát, Chema Bucetát az MTI.

A 208 centis Határ a szlovénoknak 21, az olaszoknak 10, a törököknek 15 pontot dobott. Kísérleteinek 60 százaléka volt pontos.

"Mindenképpen szoros meccsre számítok, a hagyományok a magyarok mellett szólnak, de itt most nem a hagyományok számítanak" - magyarázta a szakember.

Székely Norbert arról beszélt, hogy rengeteg jó fizikummal rendelkező játékosa van a riválisnak, néhányan az Euroligában edződnek, ők különösen erősek.

"Igaz, hogy nincs nyolc-kilenc egyforma játékosuk, viszonylag szűkebb a rotációjuk, ami azt jelenti, hogy ki kell tartanunk az utolsó vérünkig, szerintem az utolsó percekben fog eldőlni a meccs" - jelentette ki.

A szerbiai Európa-bajnokságon Magyarország két győzelemmel megnyerte a csoportját, ezzel közvetlenül bejutott a legjobb nyolc közé. A briteknek kellett még egy meccset játszaniuk, Montenegrót simán verve (92-71) jutottak el a negyeddöntőig. Látva, hogy ilyen sok pontot dobtak, nem nehéz levonni a következtetést, ennek a meccsnek is a védekezés lesz a kulcsa.

A 12.30-kor kezdődő meccs győztese ott lesz a négy között, ezzel automatikusan megszerzi az olimpiai selejtező részvételét. Magyarország 1997-ben volt legutóbb Eb-elődöntős, akkor hazai pályán.

A vesztesnek sem kell azonban megválnia olimpiai álmaitól, mert a francia-belga párharc alulmaradóját verve még be lehet jutni a legjobb hatba. Franciaország és Belgium a végső győzelemre is esélyes, vagyis ezt a meccset lenne lényegesen egyszerűbb megnyerni.

Az olimpiai selejtezőben 16 válogatott lesz érdekelt, négy csoportra osztják őket, az utolsó kiesik, így alakul ki a 12-es mezőny.

Rovatok