Index Vakbarát Hírportál

A Nike közbeszólt, LeBron nem cserélhet mezszámot

2019. július 13., szombat 16:56

LeBron James önként felajánlotta 23-as mezszámát új lakerses szupersztár csapattársának, Anthony Davisnek, és jelezte, hogy a Miamiban is viselt 6-os mezben folytatná pályafutását, hogy a Lakershez igazoló Davis maradhasson az eddig viselt 23-asban.

Csakhogy a Nike közbeszólt, és jelezte, hiába a nagyvonalú felajánlás, LeBron márpedig még egy szezont 23-asban lesz kénytelen játszani.

Ezután Davis jelezte, hogy ebben az esetben az általános iskolában használt 3-asban játszik majd a Los Angeles-i csapatnál.

A Nike oka egyébként elég egyszerű: túl sok 23-as James-mezt gyártottak már le, és komoly bevételkiesést jelente nekik, ha nem tudnák azokat eladni, és el kellene kezdeniük egy teljesen új szériát gyártani a 6-os számú James-mezekből.

A helyzetet nehezíti, hogy Davis cserével került a Lakershez, vagyis korábbi csapatánál, a New Orleans Pelicansnél érvényes szerződése él tovább, amiből a szezon végén gond nélkül kiszállhat, vagyis ha nem teljesít elég jól a Lakers a következő idényben, lehet, hogy nem is lesz szükség LeBron James felajánlására.

Az NBA álláspontja egyértelmű az ügyben, ha a csapat és a sportszergyártó meg tud egyezni, felőlük mehet a mezszámcsere, de bele nem avatkoznak a kérdésbe.

Rovatok