Index Vakbarát Hírportál

A címvédővel került egy csoportba a magyar férfi kosárválogatott az Eb-n

2019. július 22., hétfő 15:33

A magyar válogatott a címvédő szlovén, valamint az ukrán és az osztrák csapattal találkozik majd a 2021-es férfi kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjében, a nők pedig a szlovákokkal és a hollandokkal került egy csoportba a 2021-es Eb selejtezőjén – írta az MTI.

A nemzetközi szövetség (FIBA) hétfői, müncheni sorsolását a magyar csapat a 6. kalapból várta, így az már korábban biztossá vált, hogy ellenfeleit a 2., a 3. és a 7. kalapból kapja. A magyarok selejtezőcsoportjából a két évvel ezelőtti Eb-n

A magyar férfi válogatott 18 év távollét után vett részt ismét az Európa Bajnokságon, és rögtön a nyolcaddöntőig jutott. Ez alapján nem tűnik megugorhatatlannak az akadály, főleg mert a csoportba nem került be egyik rendező ország sem, így garantáltan csak egy csapat nem jut majd ki innen a 41. Eb-re, melynek a helyszíne Köln, Prága, Milánó és Tbiliszi lesz, míg a kieséses szakasznak Berlin ad otthont. A selejtezőben három kört rendeznek, jövőre kettőt - február 17-25., illetve november 23. és december 1. között -, míg a zárásra 2021. február 15-23. között kerül sor.

A női válogatott selejtezőcsoportját is kisorsolták a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokságra, ők a szlovák és a holland együttessel találkoznak majd. A női válogatott az idei Eb-n bravúrosan kezdett, csoportgyőzelemmel jutott tovább, aztán Montenegrót verve jutott a nyolc közé, ott azonban hihetetlen izgalmak között alulmaradtak a britekkel szemben, az alsóházban pedig a belgáktól kaptak ki, így nem lett meg az olimpiai selejtező.

Rovatok