Index Vakbarát Hírportál

A Görög Szörny az NBA élére repítette a Milwaukee-t

2019. december 3., kedd 09:44

A Milwaukee Bucks 132-88-ra legyőzte a New York Knickst az NBA hétfői játéknapján, ami sorozatban már a 12. győzelme volt a Bucksnak, írja az ESPN.

A meccs legjobbja a Milwaukee Bucks görög szörnyetege, Giannis Antetokounmpo volt, aki 29 pontot és 15 lepattanót szerzett, valamint 3 asszisztot is kiosztott. Rajta kívül D. J. Wilson 19, Khris Middleton pedig 16 pontot szerzett a Bucksban.  A New York legeredményesebb játékosa Julius Randle volt 19 ponttal.

A keleti konferenciát toronymagasan vezető Bucks 27 ponttal vezetett az első félidő után, ami a meccs végére már 44 pontos különbségre nőtt a leggyengébb keleti csapat ellen. A Knicksnek ez volt a legsúlyosabb veresége a szezonban. A Milwaukee nemcsak a keleti konferencia, de az egész liga legjobb csapata jelenleg, miután a Dallas Mavericks legutóbb játéknapon legyőzte a nyugati első Los Angeles Lakerst.

A Milwaukee Bucks történelmi magasságokban jár, 18-3-as mérleggel állnak, ami a franchise történetének legjobb szezonkezdete az 1970-71, és 1971-72-es szezonok óta. 1971-ben Kareem Abdul-Jabbar és Oscar Robertson vezetésével bajnok is lett a Bucks, legutóbb pedig 1982 januárjában és februárjában nyert sorozatban 12 meccset a csapat.

A csapat kirobbanó formáját mutatja az is, hogy előző meccsükön 41 ponttal győzték le a Charlotte Hornets-et, az NBA történetében a mostani volt az ötödik alkalom, hogy egy csapat egymás után is legalább negyven pontnyi különbséggel nyerjen.

Eredmények:

(Borítókép:  Stacy Revere / Getty Images)

Rovatok