Index Vakbarát Hírportál

Akkorát zsákolt az NBA-s, hogy maga sem akarta elhinni

2019. december 24., kedd 09:47

Irtózatosan nagy zsákolással hangolt a karácsonyra a Miami Heat kosarasa, Derrick Jones Jr., aki a liga egyik legjobban védekező játékosát, az elmúlt két évben az év védőjátékosának választott Rudy Gobert-t semmisítette meg a palánknál.

Jones, aki senkinek nem kellett a 2016-os drafton, kivételes fizikai adottságainak köszönhetően mostanra alapember lett a Miami Heatben - az Airplane Mód (repülőgépes üzemmód) becenevű kosaras mint 198 centis magasságát, mind majdnem 210 centis karfesztávolságát remekül kamatoztatja, ahogy azt most Gobert is megtapasztalta.

Jones két perccel a második negyed vége előtt vett lendületet, majd egy kétkezes zsákolással játszotta át a franciát, a mozdulattól pedig lényegében felrobbant a Miami Heat arénája. A kosarat sem a csapattársak, sem Jones nem akarta elhinni.

Érdekes egyébként elgondolkodni, hogy mivel Jones nem érintette meg a gyűrűt, hivatalosan nem is zsákolásról beszélünk, de a körítés miatt megadhatjuk neki. Jones a meccs után persze azt mondta, 100%, hogy zsákolás volt.

A Heat végül szoros meccsen, 107-104-re nyert a hétfői játéknapon a Utah Jazz ellen.

Eredmények

Rovatok