Index Vakbarát Hírportál

Elborzadva nézte ellenfele sérülését az NBA-s

2020. január 7., kedd 10:30

Elég komoly sérülést szenvedett az NBA hétfő esti (kedd hajnali) játéknapján a Philadelphia 76ers 213 centis óriása, Joel Embiid, aki az Oklahoma City Thunder ellen védekezve ficamította ki az ujját.

Embiid Steven Adams mellett védekezve sérült meg még az első negyed végén, miközben blokkolni próbált egy dobást, de ahogy az bal keze gyűrűsujja fennakadt Adamsen, már nem is követte annyira a játékot. Hogy mekkora a baj, azt csak később vette észre a kamera a láthatóan erős fájdalmakat átélő Embiidet pásztázva.

(A videókkal óvatosan.)

Embiid ujja ugyanis természetellenes szögben állt a ficam után – nem csoda, hogy a Thunder-játékos Mike Muscala teljesen elborzadt, amikor meglátta, mi történt Embiiddel. A center elsőre megpróbálta helyrerázni az ujját, de rájött, hogy ezzel csak ront a helyzeten, úgyhogy gyorsan az öltözőbe kísérték.

A mérkőzés után Embiid azt mondta, elsőre úgy érezte, hogy nincs semmi baj, de amikor ránézett a kezére, tudta, hogy muszáj lesz bemenni az öltözőbe. Onnan viszonylag hamar vissza is tért, és javarészt fél kézzel játszva befejezte a meccset, amit ő 32:37 perc játékidő mellett 18 ponttal, 9 lepattanóval és 8 assziszttal, a 76ers pedig 120-113-as győzelemmel zárt. Embiid azt is elárulta, hogy nem tört el a keze, de az ínsérülés nem kizárt, ám csak későbbi vizsgálatok után tudják majd, pontosan mi is a diagnózis.

Eredmények

Rovatok