Index Vakbarát Hírportál

Megállíthatatlan volt a portlandi kosaras, 61 pontot dobott az NBA-ben

2020. január 21., kedd 11:11

Damian Lillard szédületes teljesítményt nyújtott a Portland Trail Blazers–Golden State Warriors-meccsen. A portlandi kosárlabdázó klubrekordot és egyéni csúcsot döntve 61 pontot dobott. Az NBA hétfői játéknapjának másik nagy szenzációja az volt, hogy a Boston Celtics 32 ponttal verte a Los Angeles Lakerst.

Lillard a hosszabbításos mérkőzésen lenyűgöző statisztikát hozott, 11 hárompontost dobott, ezek közül a negyedik negyed végén dobott volt a legfontosabb, ugyanis ezzel mentette hosszabbításra a meccset. A büntetővonalról nem hibázott, mind a 16 kísérletéből eredményes volt. A hosszabbításban is neki köszönhetően tudta ledolgozni a Portland a hatpontos hátrányát a a Golden State-tel szemben. Lillard a meccs közben még szerzet 10 lepattanót és adott 7 asszisztot is, és ezzel egy nagyon szűk ligába került, hasonló teljesítményre csak négyen voltak képesek előtte. James Harden, Tracy McGrady, David Robinson és Michael Jordannak volt legalább 60/10/5-ös mutatója pont-lepattanó-assziszt viszonylatban.

A Boston Celtics elég simán verte a Lakerst, és jórészt a hárompontosok döntöttek. Míg a Boston 40 százalék felett dobta a triplákat, a Lakers 30 százalék alatt maradt. Utóbbi klubból LeBron James is visszafogott teljesítményt nyújtott, csak 15 pontot dobott, ezt a 13 gólpasszal sem tudta igazán ellensúlyozni. A Celticsből Jayson Tatum emelkedett ki, 27 ponttal zárt.

Az előző szezon legjobbjává választott görög Antetokunmpo 28 pontos, 14 lepattanós és 10 gólpasszos tripla-duplával vezette sikerre a ligaelső Milwaukee-t a Chicago ellen. A Bucks 23 meccséből még csak kettőt bukott el otthon.

Az Oklahoma City 15 pontos hátrányból felállva verte a Houston Rocketset, amiben nem ment igazán James Hardennek. A 29 pontja persze nem kevés, de pocsékul dobta a hárompontosokat, 17 kísérletéből csak egy ment be. Klubtársa, Russell Westbrook hozta a védjegyének számító tripla-duplát, 32 ponttal, 11 lepattanóval és 12 gólpasszal, de a csapatként jobban teljesítő Oklahoma ezt is ellensúlyozni tudta.

Eredmények:

Borítókép: Damon Lillardot locsolja le CJ McCollum a Portland-Golden State-meccs után (Abbie Parr/Getty Images)

Rovatok