Index Vakbarát Hírportál

Bryant-mezben, kosárlabdát pattogtatva futotta le a félmaratont

2020. február 4., kedd 15:21

Egy férfi Kobe Bryant-mezben, végig kosárlabdát pattogtatva futotta le a félmaratoni távot a kaliforniai Huntington Beach-en megrendezett futóversenyen, írja a Runner's World. Csak akkor hagyta abba a labdapattogtatást, amikor megelőzött vagy maga elé engedett más futókat.

Runner's World a verseny után megszólaltatta a férfit. A 30 éves Michael Sweet gyerekkora óta Kobe Bryant-rajongó volt, akciójával akart tisztelegni a NBA-legenda előtt. Korábban már futott félmaratoni távokat, de labdával még sosem. 

 Kicsit rosszul éreztem magam, amikor láttam, mennyire felkapták, amit csináltam. Tényleg csak azért csináltam ezt, mert tiszteltem Kobe-t, és azt gondoltam, neki is tetszene a dolog. Szeretném, ha látná a családja, hogy milyen sok emberre volt hatással. 

A Runner's Worldnek elmondta, az volt a kedvenc része a versenyen, amikor más Bryant-mezes futók elkérték a labdát egy kicsit és visszapasszolták neki. 

A  szervezők is megemlékeztek a helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryantre és lányára,Gianna Bryantre, illetve a baleset többi áldozatára. Ketten közülük abban a városban éltek, ahol a futóversenyt tartották.  A verseny 24,2 másodperces néma csenddel kezdődött, majd 8 másodperces visszaszámlálás után rajtoltak el a futók: a 8-as mellett a 24-es volt Bryant mezszáma a Los Angeles Lakersnél, míg lánya a 2-es számú mezben kosarazott. Ezenkívül a 8. és a 24. mérföldnél is Bryantre utaló jelzéseket helyeztek el. 

Rovatok