Index Vakbarát Hírportál

Utolsó másodperces triplával nyert a Jazz a Rockets ellen

2020. február 10., hétfő 08:32

A Utah Jazz Bojan Bogdanović utolsó másodperces kosarával 114-113-ra legyőzte a Houston Rocketset az NBA vasárnapi játéknapjának nyugati rangadóján. Keleten az Atlanta Hawks kétszeri hosszabbítás után győzte le a New York Knickset.

A nyugati konferencia negyedik helyén álló Houston Rockets az egy hellyel mögötte álló Utah Jazzt fogadta hazai pályán vasárnap este. A meccs tétje az volt, hogy ha a Jazz nyer, akkor a két csapat helyet cserél a tabellán. A Rocketsbe visszatért az előző meccset kihagyó Russel Westbrook, viszont Eric Gordon sérülés miatt nem volt bevethető.

A meccs végig nagyon kiélezett volt, a Houston az első negyedet 8 ponttal, 33-25-re nyerte meg, míg a második negyedben a Jazz négy pontra felzárkózott, így a félidőben 58-54 volt az állás. A Rockets a harmadik negyedben is végig tartani tudta az előnyét, igaz, az utolsó játékrész előtt már csak két ponttal vezetett. A negyedik negyedben hol a Houston, hol a Utah került néhány pontos előnybe.

1,6 másodperccel a meccs vége előtt a Houston 113-111-re vezetett, amikor a Jazz vezetőedzője, Quin Snyder húzott egy váratlant, és az utolsó dobást annak a Bojan Bogdanovićnak a kezébe adta, aki nem élete meccsét játszotta, 4 hárompontos kísérletéből csak egy, 7 mezőnypont-kísérletéből csak kettő volt pontos. Ennek ellenére a horvát játékos a legfontosabb pillanatban, James Hardennel és PJ Tuckerrel a nyakán, bedobta a triplát, amivel 114-113-ra nyert a Jazz.

A keleti konferencia két alsóházi csapata, a 14. helyen álló Atlanta Hawks a 12. helyezett New York Knickset fogadta Atlantában. A rendes játékidő 116-116-os döntetlennel ért véget. A hosszabbításban a Hawks végül öt ponttal, 140-135-re nyert, elsősorban a remekül játszó irányítójának, Trae Youngnak köszönhetően. Az All-Star csapatba is beválasztott játékos 48 pontot szerzett, és mellé kiosztott még 13 gólpasszt is.

Eredmények:

Rovatok