Index Vakbarát Hírportál

A Miami Heat kikapcsolta a Görög Szörnyet, legyőzték a Bucksot

2020. március 3., kedd 08:23

Az NBA hétfői játéknapján a Miami Heat 105-89-re nyert a ligaelső, és az idei szezonban NBA-rekordokat döntögető Milwaukee Bucks ellen a Keleti konferencia rangadóján. A Heat játékosoknak sikerült kikapcsolniuk a Bucks legveszélyesebb játékosát, Giannis Antetokounmpót, aki csak 13 pontot tudott szerezni ezen a mérkőzésen. Ilyen kevés pontot eddig csak egyszer, a Sacramento Kings elleni, január 10-i meccsen szerzett a mostani szezonban, akkor viszont nyerni tudott a Bucks.

A Bucks 89 szerzett pontja a legkevesebb az idényben, ezen kívül csak egy mérkőzésük volt az alapszakaszban, ahol nem érték el a száz pontot. Ez éppen egy nappal korábban volt, amikor 93 pont is elég volt nekik a Charlotte Hornets legyőzéséhez. A Heat elleni meccsen a centerük, a 21 pontos Brook Lopez volt a legeredményesebb játékosuk. A Miami kezdői közül Jimmy Butler és Jae Crowder 18-18 pontot szerzett, a szlovén irányító, Goran Dragic 15-öt, a center Bem Adebayo pedig 14 ponttal járult hozzá a Heat győzelméhez.

Nagy meglepetésre a liga egyik leggyengébb csapata, a New York Knicks szoros meccsen 125-123-ra legyőzte a hat meccs óta veretlen, és a bajnoki címre pályázó Houston Rocketset. Pedig a Houston sztárjai mindent megtettek a  győzelemért, James Harden 35 pontot, Russel Westrbrook pedig 24 pontot dobott, de most ezt is kevés volt a győzelmükhöz. A Knicks legjobbja a tavalyi draft harmadik helyén kiválasztott kanadai játékos, RJ Barrett volt, ő karriercsúcsot jelentő 27 pontot szerzett a meccsen.

Eredmények:

Rovatok