Index Vakbarát Hírportál

Marad a kosárválogatottnál az egyszer már lemondó Ivkovics Sztojan

2020. augusztus 4., kedd 11:07

Szerződést hosszabbított férfi kosárlabda-válogatottal Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány, írja az MTI. A magyar szövetség kedden jelentette be az új szerződés aláírását, a megállapodás értelmében Ivkovics Sztojan 2022-re halasztott Európa-bajnokság végéig irányítja a csapatot. Az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar válogatott Kecskeméten edzőtáborozik a héten. 

Ivkovics azután ajánlotta fel a lemondását év elején, hogy elvállalta a edzői posztot vállalt a Kaposvárnál, ez pedig kizárta a kapitányi szerződése. A problémát leginkább az okozta, hogy a szövetségénél a kapitány díjazását teljes munkaidőhöz állapították meg, így felmerült, hogy ha edzősködik a Kaposvárnál, akkor csökkenteni kellene a díjazását, ekkor ajánlotta fel Ivkovics inkább a lemondást.

Decemberben kerestem a szövetséget, próbáltunk megállapodni, de valahol félvállról vettek, aztán jött a cunami. Nem gondoltam, hogy szerződésbontás lesz, mert azt ajánlottam, hogy ha kell, akkor pénz nélkül is megcsinálom a válogatottat. Azt gondoltam, ez elég lesz. Az hittem, hogy majd csak pénzbüntetés lesz a vége az ügynek

– mondta Ivkovics az Indexnek nem sokkal a lemondása után. A szövetség el is fogadta a lemondását, de már akkor jelezték, hogy a felmondási ideje alatt is számítanak a munkájára, de akár később is.

Rovatok