Index Vakbarát Hírportál

Jordannel és Bryanttel került egy lapra a Portland sztárja

2020. augusztus 12., szerda 08:49

Az NBA keddi játéknapján a Portland Trail Blazers sztárja, Damian Lillard ismét elképesztő teljesítményt tett le az asztalra. A Dallas Mavericks ellen karriercsúcsot jelentő 61 pontot dobott, kiosztott 8 asszisztot, és még 5 lepattanót is behúzott a 134-131-re megnyert meccsen. A 17 tripladobásából 9 landolt a gyűrűben, és mind a 18 büntetőjét bedobta.

A 29 éves Lillard az NBA újraindulása óta csúcsformában van, a legutóbbi, Philadelphia 76ers elleni meccsen például 51 pontot szórt, egy hete pedig 45 pontot szerzett a Denver Nuggets ellen. A Trail Blazers a legutóbbi hét meccséből ötöt megnyert, főként Lillard kimagasló játékának köszönhetően. A nyugati főcsoportban óriási a harc a rájátszásba jutásért, a pillanatnyilag nyolcadik helyen álló Trail Blazers mellett még a Memphis Grizzliesnek, a San Antonio Spursnek és a Phoenix Sunsnak van esélye megszerezni a rájátszást érő helyet. A Trail Blazers az utolsó alapszakaszmeccsét pénteken játssza a Brooklyn Nets ellen.

Lillard mindössze a hatodik olyan játékos az NBA történetében, aki egy szezonon belül legalább hat meccsen elérte az 50 pontot. Erre rajta kívül csak Wilt Chamberlain, Rick Barry, Kobe Bryant, Michael Jordan és James Harden volt képes. Január 20-án, a Golden State Warriors ellen szintén 61 pontot dobott, ezt a karriercsúcsot állította be most, novemberben pedig egy Nets elleni meccsen dobott 60 pontot. Egy szezonon belül három, legalább 60 pontos meccset eddig csak Chamberlain tudott összehozni az NBA-ben, írja az ESPN.

Eredmények:

Rovatok